0,99 € 49,50 €/KG
Zelený bod
Skladujte v suchu! Minimálna trvanlivosť do konca: uvedené na zadnej strane obalu.
1000 g ovocia + 1 Gelfix Klasik + 1150 g cukru = lahodný džem za pár minút
Vystačí na 4-5 pohárov a 375 ml podľa druhu ovocia použitého na výrobu džemu.
Príprava:
1. Očistené a odkôstkované ovocie nakrájame na veľmi malé kúsky alebo rozomelieme.
2. Odvážime 1000 g ovocia a dáme do väčšieho hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Gelfix Klasik pridávame vždy pred cukrom!
3. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov.
4. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme dnom nahor asi na 5 minút.
Tip: Skúška želírovacej schopnosti: 1-2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapneme na tanierik. Ak je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 1-2 lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Dr. Oetker s.r.o.
Ľadová 14
811 05 Bratislava
Slovenská republika
oetker.sk/kontakty
www.oetker.sk
Zmes v prášku na prípravu ovocných džemov a marmelád
S pektínmi z ovocia, Pridáte ovocie a cukor, 1:1 1000 g ovocia 1150 g cukru, Na kyslejšie, menej zrelé ovocie, Neobsahuje palmový olej, Najbežnejšie používané ovocie
Dextróza, Regulátor kyslosti (kyselina citrónová), Želírujúca látka 18 % (pektíny)
48
Zvoľte predajňu, kde si chcete nákup vyzdvihnúť.