2,19 € 2,42 € 10,95 €/KG
Cena je platná do 05.04.2024
Zelený bod
Ideálny na zjemnenie ciest a zahustenie omáčok, na prípravu náplní a dezertov.
Zjemnenie cesta
Na zjemnenie piškótového cesta môžeme nahradiť až 1/3 hmotnosti múky škrobom Gustin.
Zahustenie omáčky
Na zahustenie omáčky pridáme na 700 ml tekutiny asi 50 g škrobu Gustin rozmiešaného v 50 ml vody a necháme asi 3 minúty povariť.
Energia : 1513 kJ / 356 kcal, Tuky : 0,6 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g, Sacharidy : 88 g, z toho cukry : 0,0 g, Bielkoviny : 0,5 g, Soľ : 0,18 g
Dr. Oetker s.r.o.
Ľadová 14
811 05 Bratislava
Slovenská republika
www.oetker.sk
Skladujte v suchu!
Piškótovému cestu dodáva jemnú štruktúru. Možno použiť na prípravu rôznych dezertov, náplní a omáčok za tepla.
Vďaka dôkladnému výberu kvalitných surovín a dôkladnej kontrole nášho výrobného procesu vám garantujeme kvalitný jemný kukuričný škrob Gustin ako bezgluténový.
Jemný kukuričný škrob*
*Kukuričný škrob je prirodzene bezgluténová potravina
Tipy na použitie:
Piškótové cesto bezgluténové na tortový korpus, zákusky
150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 vajec, 150 g bezgluténovej múky, 50 g Gustinu, 2 PL vody
>> v mise cukor a vanilínový cukor vyšľaháme s vajcami, opatrne vmiešame zmes múky s Gustinom, pridáme vodu a pečieme pri 140 °C, 40-45 minút.
Ovocná náplň pečená spolu s cestom
1 kg nastrúhaných jabĺk, 150 g cukru, 1 balíček škoricového cukru, 50 g Gustinu
>> všetky prísady zmiešame, nalejeme na cesto a upečieme.
Tvarohová náplň pečená spolu s cestom
750 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 ml rumu, 250 ml studeného mlieka, 50 g Gustinu
>> všetky prísady zmiešame, nalejeme na cesto a upečieme.
Recept z obalu: Krémeše
500 g lístkového cesta, 250 ml smotany na šľahanie, 1 l mlieka, 4 žĺtky, 80 g Gustinu, 250 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru. Lístkové cesto rozdelíme na polovice a z každej vyvaľkáme plát (30 x 40 cm). Vložíme na vymastený plech a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C (10 minút). V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky zmiešame s Gustinom v 1/4 l mlieka, vmiešame do 3/4 l vriaceho mlieka a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom dohladka a pridáme žĺtkový krém. Náplň nanesieme na plát a uhladíme. Opatrne priložíme druhý plát a necháme do druhého dňa uležať.
Jemný kukuričný škrob
Bezgluténový, Na zjemnenie ciest a zahustenie omáčok, na prípravu náplní a dezertov
Slovensko
Kukuričný škrob
6
Zvoľte predajňu, kde si chcete nákup vyzdvihnúť.