1,89 € 1,89 €/KG
Zelený bod
Múku môžete použiť namiesto bežnej pšeničnej múky v mnohých receptoch na pečenie vašich obľúbených múčnikov.
Tip: Múku môžete zmiešať s pšeničnou hladkou alebo špaldovou celozrnnou múkou v rôznom pomere podľa vašej chuti a získate tak rôzne varianty ciest.
Hodí sa na každodenné pečenie domáceho sladkého aj slaného pečiva, ktoré získa jemne orieškovú chuť aj arómu. Výrobky budú mierne tmavšie a menej nadýchané než z pšeničnej hladkej múky.
Tip: Hladkú špaldovú múku možno použiť aj na kysnuté cestá.
Mnohostranné využitie, najmä na:
- bábovky a perníky
- kysnuté buchty
- koláče
- sušienky, cukrovinky
- palacinky
- chlieb, rožky a žemle
Energia : 1 474 kJ/348 kcal, Tuky : 1,3 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g, Sacharidy : 67 g, z toho cukry : 0,9 g, Bielkoviny : 15 g, Soľ : 0 g
Vyrobené v Rakúsku
Skladujte v suchu pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Špalda (Triticum spelt) je prastará odroda pšenice.
Múku môžete použiť ako skvelú alternatívu namiesto bežnej pšeničnej hladkej alebo polohrubej múky vo vašich receptoch na prípravu obľúbených múčnikov, cukroviniek a ďalších sladkých či slaných pokrmov. Môžete ju použiť aj na zahusťovanie omáčok.
Špaldové palacinky
200 g špaldovej múky hladkej
2 vajcia
400 ml mlieka
štipka soli
1 lyžica rozpusteného masla
marmeláda
práškový cukor na posypanie
maslo na smaženie
Vajcia prešľaháme s mliekom, pridáme maslo, soľ a postupne zašľaháme múku. Cesto necháme aspoň hodinu odležať. Palacinky smažíme na masle z oboch strán.
Potrieme marmeládou, stočíme do valčeka, posypeme cukrom a môžeme podávať.
Ďalšie recepty nájdete na: www.babickinavolba.sk
GoodMills Česko s.r.o.
Českomoravská 2420/15
190 00 Praha 9
Špaldová múka hladká T700
Novinka - recept na každom balíčku, Múka z pšenice špaldy, Vhodná na bábovky, koláče, perníky, sušienky, palacinky, lievance aj domáce slané pečivo
Pšenica špalda
10
Zvoľte predajňu, kde si chcete nákup vyzdvihnúť.