1,62 € 162 €/KG
Zelený bod
Návod na použitie:
1. Príprava krémov (smotanových, jogurtových, tvarohových a pod.), náplní dezertov z ovocnej šťavy a vaječnej tlačenky zo želatíny.
Do menšieho hrnca nalejeme 4 - 5 polievkových lyžíc vody, pridáme plátky želatíny a necháme asi 10 minút napučať. Za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Okamžite pridáme dve polievkové lyžice krému / ovocnej šťavy / zmesi na tlačenku a metličkou alebo vareškou zamiešame. Vmiešame späť do krému / ovocnej šťavy / zmesi na tlačenku. Ďalej spracujeme podľa konkrétneho receptu.
2. Príprava rôsolov a aspikov
Plátky želatíny zalejeme 0,5 l studenej vody alebo nálevu a necháme asi 10 min. napučať. Za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Želatínu necháme mierne vychladnúť a ešte vlažnú ju použijeme podľa konkrétneho receptu.
Tip: Na prípravu slaných pokrmov môžeme použiť nálev z 0,5 l vody, veľkej cibule, bobkového listu, celého nového korenia a čierneho korenia. Necháme prejsť varom. Dochutíme octom, soľou a cukrom a želatínu v náleve rozpustíme.
Želatína v plátkoch - vystačí na 0,5 l tekutiny.
Počet použití: Počet - 6
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladujte v suchu! Minimálna trvanlivosť do: uvedené ma obale.
Dr. Oetker s.r.o.
Ľadová 14
811 05 Bratislava
www.oetker.sk
Na sladké i slané použitie, Vhodná na ľudskú spotrebu
Jedlá bravčová želatína
25
Zvoľte predajňu, kde si chcete nákup vyzdvihnúť.