1,35 € 27 €/KG
Zelený bod
Zodpovedá 6 plátkom želatíny, vystačí až na 700 g hmoty, napr. ušľahaná smotana na šľahanie, kyslá smotana, jogurt, tvaroh, roztlačené ovocie, ovocná dreň a pod.
Príprava:
1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, iné vyššie uvedené suroviny vymiešame dohladka.
2. Obsah vrecka nasypeme do misky, pridáme 100 ml vlažnej vody a ručne metličkou intenzívne miešame asi 1/2 min. Ihneď po častiach pridáme šľahačku, alebo iné vopred pripravené suroviny. Dôkladne ručne vareškou alebo metličkou premiešame. Podľa chuti dosladíme a dochutíme.
3. Krém dáme na upečený korpus alebo použijeme podľa vlastného receptu. Necháme stuhnúť v chladničke (asi 2 hodiny).
Nepoužívajte spolu s čerstvým ananásom, kiwi, figami a papájou.
Tip na Ovocný jogurtový dezert:
500 g bieleho jogurtu zmiešame so 100 g drobného ovocia nakrájaného na malé kúsky a 50 g - 70 g práškového cukru (podľa sladkosti ovocia). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa bodu 2 návodu na obale a zmiešame s jogurtom a ovocím. Nalejeme do formy na biskupský chlebíček alebo inej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke (asi 2 hodiny). Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky.
Energia : 1608 kJ/381 kcal, Tuky : 0,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g, Sacharidy : 79,3 g, z toho cukry : 64,7 g, Bielkoviny : 16,5 g, Soľ : 0,19 g
Dr. Oetker s.r.o.
Americká 2335
272 01 Kladno
Česká republika
Skladujte v suchu! Minimálna trvanlivosť do: uvedené ma zvare.
Dr. Oetker s.r.o.
Ľadová 14
811 05 Bratislava
Slovenská republika
www.oetker.sk
Želatínový stužovač na prípravu šľahačkových, jogurtových, tvarohových a smotanových tort a dezertov
Za studena
Cukor, Dextróza, Jedlá želatína 16 %, Modifikovaný zemiakový škrob, Zahusťovadlo (karboxymetylcelulóza)
20
Zvoľte predajňu, kde si chcete nákup vyzdvihnúť.